decemberstress??

Het lijkt nog zover weg maar ze komen er aan: de feestdagen!

Zo gezellig, kaarsjes, cadeautjes, kerstboom, tijd met de liefste mensen om je heen doorbrengen. Maar veel mensen zien hier nu al als een berg tegen op. Al dat geregel, de boodschappen. Wie nodigen we uit? Hoe vier ik Oud&Nieuw? Stuur ik deze keer de kerstwensen ook echt voor de kerst? Maakt Sinterklaas voor ieder ‘kind’ een surprise en gedicht?

Je kunt je op de golven mee laten voeren en hopen dat het snel januari wordt. Of je gaat er eens goed voor zitten.Vooruitkijken is het halve werk. Wacht niet tot de laatste week.

5 Tips voor een betere decemberplanning:

1. Schrijf op een groot vel papier alle feestdagen, verjaardagen, kerstborrels op. Vier je thuis Sinterklaas en bij opa en oma? En dan ook 2 dagen kerst? Haal even adem. Welke acties horen hierbij? Cadeautjes kopen, kerstversiering in huis? Wie wil je uitnodigen?

2. Alles op een rij? Wees dan eerlijk naar jezelf. Is het te doen? Hoe sneller je overzicht hebt hoe beter je keuzes kunt maken. Ga je zelf een 8-gangendiner bereiden of laat je gasten een gerecht meenemen?
Stuur je iedereen een kerstkaart of doe je het digitaal? Een hele kerstboom optuigen of hier en daar een kerstdecoratie? Soms kun je gewoon niet aan alles voldoen. Wat, en wie, zijn echt belangrijk voor je?

3. Begin op tijd met het organiseren, dan kun je echt van deze dagen genieten! Noteer kado-ideeën in je telefoon, zo heb je ze altijd bij de hand als je de stad in gaat of boodschappen doet.

4. Vraag hulp! Spreek met vrienden, familie af wie wat koopt, kookt of geeft. Zo houdt je overzicht en verdeel je de lasten.

5. Zoek oplossingen zijn die je tijd besparen. Koop kadootjes online in plaats van zelf de stad in sjouwen , hulp van de gedichtengenerator, kant-en-klare toetjes/kaasplankjes/ gerechten/traktaties in plaats van zelf dagen in de keuken staan. Maak het jezelf gemakkelijk waar het kan, zonder schaamte!  Steek je energie in zaken waar je ook weer energie van terug krijgt.

En ja, het blijft toch een drukke periode. Met je dierbaren genieten is belangrijker dan precies het juiste kado. Dus als het dan toch ergens mis gaat: lach er om, je bent ook maar een mens, hè!

.