Kantoor aan huis

Thuiswerken blijft aan terrein winnen. In 2012 werd er gemiddeld wekelijks bijna 6 uur per week thuis gewerkt. Of het nou is om de files te ontwijken of omdat je zelfstandig ondernemer bent. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen. En mensen die thuis werken blijken zeer productief te zijn!
Voorwaarde is wel dat de thuiswerkplek goed georganiseerd is, afgesloten kan worden en voldoende opbergruimte heeft. Wist je dat de thuiswerkplek ook gebonden is aan de arbo-regels?

Pretty Organized kan u helpen bij het goed organiseren van uw thuiswerkplek. Zodat u weer toekomt aan het echte werk. Organiseren kunt u leren!

Ik heb jarenlang ervaring in het begeleiden/ coachen van mensen en in het organiseren van evenementen. Ik werkte vaak thuis en nu ook als zelfstandige. Met een georganiseerd systeem dat makkelijk bij te houden is gaat dat beter. Opruimen is een middel. Loslaten van spullen kan je een bevrijd gevoel geven.  Een efficiëntere organisatie van je werkplek kan bijdragen aan een betere balans tussen privé en werk.

5 Tips om zelf alvast aan de slag te gaan:

Hou werk en privé gescheiden. Zorg voor een afgesloten ruimte waar je je kunt concentreren.

Richt een plek in waar je je spullen voor je werk op kan ruimen. Dit voorkomt dat je steeds weer met je werk geconfronteerd wordt, ook als je net met je kinderen een spelletje wil doen.

Laat geen stapels papier ontstaan  maar beoordeel direct welke vaste plek het nodig heeft. Maak ordners met duidelijke tabbladen, hangmappen of bakjes. Wat jij het makkelijkst vind.

Herken tijdverslinders: eerst je email checken en dan via een nieuwsbrief ineens op twitter of facebook beland?  Herken dit uitstelgedrag van jezelf en neem maatregelen. Maak voor je ook maar de pc aanzet een planning. Wat wil je echt vandaag af krijgen? Focus je daarop.

Neem ook thuis op tijd pauze. Zorg goed voor jezelf, maak een kort ommetje of rek je even uit. Wees je eigen beste collega!