Ruimte in je huis, ruimte in je hoofd!

Een gezin draaiende houden is een hele klus. Dat zal elke ouder schoorvoetend toegeven. Je houdt enorm veel van die handenbindertjes maar wat een organisatie om ze op school te krijgen, naar de sportclub, muziekles, zwemles, speelafspraakjes. En dat terwijl je ook nog nadenkt over wat er vanavond op tafel moet komen en hoe je alles in combi met je werk organiseert. Heb jij nog tijd voor jezelf? Voor samen?

Toen er twee schattige kinderen in mijn leven kwamen, zochten ook een mega-hoeveelheid spullen een plek naast mijn rommeltjes. De korte nachten, de gewenste flexibiliteit op mijn werk, mijn nieuwe rol als moeder. Ik vond het niet makkelijk enig overzicht te bewaren. Er ontstond een noodzaak tot een georganiseerd, opgeruimd systeem. En dan ‘noodzaak’  in de meest dramatische zin van het woord. Hoe vaak heb ik niet ‘s morgens vroeg, compleet afgepeigerd, de deur van de crèche achter me dicht getrokken. Okay, het was weer gelukt: mijn bloedjes gewassen en redelijk gestreken overgedragen aan de lieve juffen. Maar… mijn werkdag moest nog beginnen en het was nooit zeker of ik wel mijn mobiel (opgeladen..?) bij me had, zelf een redelijke outfit had weten aan te schieten of nog ergens een ontbijt moest zien te regelen.

Maar nu ik de tropenjaren heb overleefd begin ik ook de kneepjes van het huishoudmanagement onder de knie te krijgen. Kleding te klein? In de zak van Max. Kleding nog te groot? Naar de zolder. Net als de kleding die te koud, te warm of zelden aangetrokken wordt.  Alle kleingoed in bakjes, mandjes en lades uitzoeken en een vaste plek geven, en oh ja: weggooien, weggooien en nog eens weggooien.

Op naar het opgeruimde gezinssysteem. Kom op met die rust en ruimte!