Opgeruimd staat mooi!

Ken je dat? Kasten vol met on-opgevouwen kleding? Alles ligt door elkaar en daarnaast altijd stapels was te wachten om weer opgevouwen te worden. Zou het je niet heerlijk lijken als je in één oogopslag weer kan zien wat je hebt en moeiteloos je outfit van de dag kan uitzoeken! Mijn vriendin had dat probleem ook. Klusje voor de Organizer!

Vanmorgen gingen we dan aan de slag. En wat was het heerlijk om te doen! Eerste de stapel was opgevouwen en haar de keuze laten maken of het nog de terug de kast zou moeten. Past het nog? Doe je het nog aan? Langzaam maar zeker verdween er al heel wat kleding in de weggeef/ weggooi-zak. Toen die mooie schuifdeurenkast bijpassend bij haar bed bekeken. Niks was opgevouwen, onderin lagen boxjes en een dvd-speler te stoffen. Een voor een reikte ik haar een kledingstuk aan met de vraag: bewaren of wegdoen? Twijfelaars kregen ook een, tijdelijk, plekje. Af en toe was ik haar even kwijt en bleek ze elders vondsten uit bakjes een nieuwe bestemming te geven. Als een akela floot ik haar dan weer terug naar de kledingkast.  Hier is de klus! We kregen er lol in. Als bewaker van de concentratie en het overzicht van die ene plek die aangepakt moest worden hield ik haar er bij. “Hoe vind je het gaan?”, checkte ik soms. “Fijn!, hoorde ik terug, “ in mijn eentje was ik allang weer afgeleid. Maar nu sta jij erbij en dat helpt goed.” Na de koffie, heel belangrijk ;-), werd de lege kast schoongemaakt en opnieuw ingedeeld. Met labels markeerde ik de planken met wat er op moest liggen: korte mouw, lange mouw, broeken, etc. Om maar te voorkomen dat daar enige verwarring over zou ontstaan. Volgende keer maken het af en meanwhile heeft vriendin de hoopvolle woorden gesproken: “Ik ga vanmiddag meteen weer door! Super! Ze heeft een prachtige grote zonnige slaapkamer met open deuren naar buiten. Dat moet toch een heerlijk ontspannen plekje kunnen worden.
Iedereen verdient het en het geeft mij een goed gevoel er aan bij te kunnen dragen!